Algemene informatie

Bij de oprichting op 20 december 1904 begon men met een aantal enthousiaste zangers, waarna het Chr. Gemengd Koor "Hosanna" zich ontplooide tot een zeer bloeiende vereniging.
Door de enthousiaste inzet van alle koorleden kan het koor tot op de dag van vandaag zeggen dat Hosanna met hart en ziel repeteert. Er heerst in het koor een uitstekende sfeer. Er is een grote mate van vriendschap en naast het serieuze repeteren is er ook ruimte voor onderlinge gezelligheid. Dit zijn dé pijlers voor het in stand houden van een groot koor.
100-jarig jubileumconcert 2004
Jaarlijkse activiteiten
Kerstconcert
Repertoire
Dirigent
Repetities
Nieuwe leden
CD's
PR
Informatie en boekingen voor medewerkingen

Jaarlijkse activiteiten

Concerten, medewerkingen aan kerkdiensten, optredens in ziekenhuizen, zorgcentra etc. vinden plaats door heel Nederland en indien de mogelijkheid zich voordoet, ook daarbuiten, zoals in 1999 in de Schlosskirche in Wittenberg (Duitsland). In het voorjaar van 1999 gaf Hosanna ter ere van haar 95-jarig bestaan een jubileumconcert met medewerking van o.a. de bekende pianist Daniël Wayenberg, waarbij het jubileum werd bekroond met de presentatie van de cd "Take now my Voice".
Meer dan 25 jaar geleden startte het koor met het geven van een jaarlijks terugkerend kerstconcert. De kerstconcerten van Hosanna in de St. Janskerk te Gouda zijn zo langzamerhand een begrip geworden. Al meer dan 25 jaar genieten vele mensen uit Gouda e.o. van deze concerten. De laatste jaren is dit zelfs toegenomen doordat het publiek vanuit het hele land de weg weet te vinden naar dit kerstconcert. Een kerstconcert niet alleen om te luisteren, maar ook is er ruimte om met elkaar de bekende kerstliederen te zingen. Iets wat zeer gewaardeerd wordt door het publiek, zoals blijkt uit de vele reacties die wij elk jaar na afloop ontvangen. Ook nu is de datum al bekend, kijkt u bij de agenda en u kunt daar alle informatie vinden. Kaarten kunt u gerust al bestellen en geloof ons, u bent echt de eerste niet.

1904 - 20 december - 2004

Honderd Jaar Chr. Gemengd Koor "Hosanna"

Een eeuw "Hosanna" is volgens ons geen alledaags gebeuren. Hosanna is dankbaar en heel erg blij met deze bijzondere mijlpaal in haar geschiedenis. Het koor heeft deze gebeurtenis gevierd met een geweldig jubileumconcert op 6 november 2004. De dirigent, de heer Carel Chr. Schulz, heeft de koorleden voor 100% weten te motiveren, hetgeen geresulteerd heeft in een schitterend concert. Hosanna heeft op dit concert laten horen, wat zij - dankzij hun dirigent - in haar mars heeft. Op voortreffelijke wijze werden de liederen ten gehore gebracht. Medewerking aan dit concert werd verleend door het Oeral Kozakkenkoor o.l.v. Gregor Bak. Deze 'Kozakken' hebben de bezoekers laten genieten van hun Byzantijnse en traditionele liederen, die zij vol overgave zongen. De sopraan Lisette Emmink wist met haar warme en gevoelige stem het publiek te beroeren en te boeien. Zowel met haar soli als met de koorwerken bezong zij de St. Janskerk met gemak. Voor de muzikale omlijsting zorgden de pianist Gezinus Veldman en de organist Jan van Westenbrugge. Samen brachten zij naast de begeleiding nog een prachtig samenspel ten gehore. Tijdens dit concert werd door de heer Paats van de Koninklijke Christelijke Zangersbond een penning uitgereikt aan de voorzitter van "Hosanna". Uit reacties van de 950 bezoekers bleek dat zij genoten hadden van dit jubileumconcert. Een 100-jarige waardig!

Kerstconcert 17 december 2004 met medewerking van o.a. Ernst Daniël Smid.

Het kerstconcert op 17 december 2004 stond eveneens in het teken van het jubileumjaar. Aan dit kerstconcert werd meegewerkt door de bariton Ernst Daniël Smid en het Nunspeets Mannenkoor, de trompettisten Arthur Kerklaan en Olaf Schipper, Gert Hofman aan de vleugel en Jan van Westenbrugge aan het orgel. Nog maar zes weken voor het kerstconcert werd het jubileumconcert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het koor gegeven, desondanks wist Hosanna ook nu haar publiek te verrassen door praktisch een geheel nieuw repertoire ten gehore brengen en hoe...!
Dirigent Carel Chr. Schulz wist alles uit Hosanna te halen, maar ook het Nunspeets Mannenkoor dat onder zijn leiding stond, zong voortreffelijk.
Met cadans en gevoel - haast vertellend - werden de liederen gezongen.
Meer dan duizend bezoekers genoten van de koren en de andere medewerkenden.
De soli van Ernst Daniël Smid werden vol warmte gebracht in de koude St. Janskerk.
Een compliment aan pianist Gert Hofman, is ook zeer zeker op z'n plaats. Hij begeleidde de bariton en koren vol overgave. De trompettisten en Jan van Westenbrugge aan het orgel maakten de muzikale omlijsting compleet.
Hosanna kan vol trots terugkijken op een bijzonder jubileumjaar en met vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet zien.

Repertoire

Het repertoire typeert het koor. Door het steeds blijven vasthouden aan het uitvoeren van geestelijke liederen, hymnen, koorwerken uit opera en oratorium en (licht) klassieke koorwerken in diverse talen is Hosanna een koor met allure gebleven.

Afscheid dirigent Carel Chr. Schulz

Afscheid interim-dirigent Jan Jaap Nuiver

DirigentAndré Vis (1976) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel en kerkmuziek. Orgel studeerde hij bij Ben van Oosten en kerkmuziek bij Henk van Gelder, Arie Hoek en Folkert Grondsma. Al tijdens zijn studie kreeg hij zijn eerste aanstelling te Leidschendam. Hier werkte hij zowel in de Kruisheuvelkerk als in de Dorpskerk als cantor-organist.
In 2003 en 2010 nam hij deel aan de international conductor courses van Le Pavillon in Amsterdam. Al tijdens zijn opleidingen orgel en kerkmuziek kwam hij in aanraking met het dirigentenvak. Gedurende de periode na zijn opleiding merkte hij dat het dirigeren hem meer trok dan het orgelspelen en in 2004 besloot hij toelating te doen voor het vak koordirectie. In 2008 heeft hij zijn examen koordirectie 1e fase en in 2011 de 2e fase van deze studie met goed gevolg afgelegd aan de Hogeschool Gorinchem bij Joop Schets (koordirectie) en Jan Stulen (orkestdirectie). Als organist-dirigent is hij verbonden aan de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, de kerk van de parochie van Maria van Eik en Duinen te Den Haag. Daarnaast is hij dirigent van Capella Sine Nomine, het Woerdens Vocaal Ensemble en kamerkoor Cantiamo.

Repetities

Het koor repeteert iedere donderdagavond van 19.45 - 22.00 uur in de Chr. Scholengemeenschap De Goudse Waarden, Calslaan 100, Gouda.

Nieuwe leden

Om het koor qua omvang op peil te houden zoeken wij nieuwe leden. Bent u/ben jij 16 jaar of ouder schroom dan niet en kom eens naar één van onze repetitie-avonden of neem contact op met één van de leden van de pr-commissie. Een e-mail sturen kan natuurlijk altijd.

Ook kunt u persoonlijk contact opnemen. Het adres en telefoonnummer vindt u onderaan deze pagina.

De contributie bedraagt € 20,00 per maand.

Elke week wordt er enthousiast gerepeteerd....
en er is ook tijd voor gezelligheid.
Victor en Sven in hun smoking.............mooi toch!!.
Voor meer foto's zie de foto-site.

PR

Wilt u uw erediensten muzikaal laten omlijsten of wilt u een totale invulling van uw zangdiensten neemt u dan telefonisch contact op met, of stuur een e-mail naar:

klik hier voor een grote foto Joke van der Kemp

Tel. (0182) 78 58 78
of
06 - 105 48 500